Om

Vittra Vallentuna är en skola som gör skillnad!

Vi medverkar till och lägger grunden för våra barn att få möjlighet till ett rikt liv med ökade livschanser. Vår skola sjuder av glädje, inspiration och lusten till att lära. Skolan präglas även av trygghet, som är en naturlig grund för att kunna utvecklas både individuellt och i samspel med andra.

På Vittra Vallentuna får alla våra barn och elever möjlighet att arbeta utifrån sitt eget intresse och sitt eget behov. Här får man vara sig själv och blir sedd och utmanad av duktiga pedagoger som stimulerar och inspirerar till nya kunskaper. Alla elever arbetar självständigt utifrån sina egna förutsättningar och den individuella utvecklingsplanen är ett levande dokument i vardagen som stödjer eleven i sin utveckling och innehållet i undervisningen.

Våra medarbetare är engagerade och har en drivkraft att se och bekräfta varje elev och att vara närvarande i våra elevers vardag. Överallt i skolan och under dagen finns tillfällen för att skapa möten och lärsituationer.

Tack vare att vi tränar våra elever i det sociala samspelet växer självtilliten och de vågar vara sig själva. Detta tillsammans med den individuella utvecklingsplanen ger våra elever förutsättningar och förbereder för ett lärande inför framtiden. Planen styr elevens vardag i dialoger, reflektioner och planeringar och ligger även till grund för pedagogernas upplägg. Vårt arbetssätt attrahera många kompetenta och mycket kunniga pedagoger.

Vittras pedagogiska modell styr oss i vårt arbete och medverkar till att vi har ökat de formella resultaten. Därför är det också naturligt att många vill börja på vår skola och att vi alla känner stolthet över Vittra i Vallentuna.

Anneli Wisén, Rektor
Vittra Vallentunas förskola och grundskola

Lämna en kommentar